Wat raakt mij zo aan het gedrag van mijn kind?

Zelfkennis die oplucht en de relatie met jezelf en je kind verbetert.

Hoe anderen de coaching ervaren:

Ik voelde altijd al dat het niet eerlijk was. Ik viel uit tegen mijn kinderen en voelde mij daarna schuldig Ineke heeft mij laten ervaren waarom ik boos werd en dat heeft mij enorm opgelucht.

Ik ben niet slecht. Het lukt mij nu steeds beter mijn boosheid in te houden en te ervaren dat mijn kinderen niets met mijn boosheid te maken hebben. En als dit niet lukt weet ik nu dat ik er altijd op terug kan komen bij mijn kinderen. Dit geeft zoveel meer contact. Ik ben hier echt dankbaar voor.

Karin

Ik ben met meer bewust van mijn reactie. Ik kan beter naar mijn gevoel gaan als ik merk dat ik boos wordt. Dat zorgt ervoor dat ik minder heftig boos wordt en uit de situatie kan stappen. Ook kan ik beter zien waar de kinderen mee zitten en begripvol zijn naar hen toe. Ik herken hun pijn bij mijzelf. Het lijkt erop dat mijn dochter nu meer naar mij toekomt met haar vragen.

Ineke heeft mij wegwijs gemaakt in deze methode en nu kan ik er zelf mee aan de slag gaan.

Daphne

Ik zocht hulp omdat ik niet goed contact kon krijgen met mijn dochter van 9 jaar.

ik ben me meer bewust van reacties (afweermechanismen) die ik voorheen geheel gedachteloos inzette en deze bewustwording helpt al bij het wegnemen van een deel van de emotionele lading. Daardoor kan ik met meer rust reageren.

Ik merk dit voornamelijk in de dagelijkse dingen. Mijn dochter moet bijvoorbeeld haar schoenen aantrekken, het is tijd om naar school te gaan. Ik vraag dat een aantal keer en ze luistert niet. Voorheen kon ik mijn woede slecht beheersen (waarom luistert ze niet, ik heb het al vijf keer gevraagd, hophop schiet nu op, we komen te laat). Dat was reden genoeg voor mijn dochter om zich om te draaien en weg te lopen. Ze merkte aan mij dat ik niet rustig was en voorheen bevestigde dat alleen maar voor mij dat ze me niet wilde horen. Nu kan ik op het moment dat dat gevoel van onmacht in mij opkomt even mijn ogen sluiten en weet ik dat dit niet over haar gaat maar over mijzelf. Ik voel dat en word kalmer. En uiteindelijk bespoedigt dat ook het proces van vertrekken naar school.

Ineke gaf mij het gevoel dat ik alles kon zeggen en het was heel verrassend dat datgene waar ik zo een oordeel over had helemaal niet slecht was. Ik ben veel milder gaan denken over mijzelf.

Irene

Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens en gedrag. Zo komen ze niet onterecht en onbedoeld bij je kinderen of partner terecht.

Jezelf voorhouden dat je volwassen bent en goede voornemens hebben is vaak niet genoeg om met inzicht en begrip op kinderen te reageren. Zeker niet bij kinderen die “opvallend” gedrag hebben.Hoe vaak val jij uit tegen je kind en doe en zeg je dingen die je niet wilt? Met schuld en schaamte gevoelens of irritatie naar je kind als gevolg. Hoe vaak wil je meer met rust gelaten worden en voel je jezelf overvraagd? Ik denk dat je het wel herkent, soortgelijke ervaringen kennen wij allemaal.

Ik wil het zo graag goed doen.Anderen kunnen het toch ook, waarom ik niet?

Onze beelden over andere gezinnen kloppen niet. Ook daar wordt geworsteld. Het is nu de tijd om liefdevol naar onszelf te kijken.
Het heeft lang geduurd voordat ik dit kon en erachter kwam wat de betekenis was van mijn emoties. en hoe ik daar mee om kon gaan zonder dat ik mijzelf of mijn kind tekort deed.

 

“Je doet het goed genoeg.”

Werd tegen mij gezegd en dat was waar. Tegelijkertijd voelde ik dat ik moest erkennen dat ik last had van mijzelf. En dat ik daarmee mijn kinderen onbedoeld en ongewild belastte. Ik vermoed dat jij dat diep down ook weet van jezelf. Dit erkennen betekent niet dat je schuld hebt maar wel dat je verantwoording neemt voor gevoelens en gedragingen die niet meer passend zijn in het nu.

Dat klinkt mooi. Maar hoe doe ik dat dan, zelf verantwoordelijkheid nemen voor mijn gevoel en gedachten?

Bij de training “wat raakt mij zo aan het gedrag van mijn kind?” hoort een Facebookgroep. Leren doe je namelijk niet alleen door video’s te kijken. Door in gesprek te gaan met anderen kom je echt stappen verder.

 • Gedurende twaalf weken krijg je 1x per week, een live video waarin ik stap voor stap uitleg wat er met je gebeurd als je bevangen bent door emoties.
 •  
 • Je ontdekt zo de betekenis en de uitweg uit je emoties.
 •  
 • Je krijgt 1x per week een opdracht waarvan je de uitwerking in de groep zet.
 •  
 • Loop je ergens tegenaan, dan hoef je hier niet dagen mee rond te lopen. Een bericht in de groep en Je krijgt van mij en andere fijne mensen steun.
 •  
 • Je krijgt een geluidsbestand waarmee je direct makkelijker contact maakt met jezelf en de gevoelens die in je leven.
 • In de laatste maand krijg je een life of skype coach gesprek waarin ik je begeleid naar de oplossing voor het gedrag waar jij last van hebt.
 •  
 • De groep is 16 weken om je zo de gelegenheid te geven het programma op eigen tempo te doen en bv ook op vakantie te kunnen gaan.
 •  
 • Je kunt 3 maal per jaar instromen. 
 • Januari
 • Mei
 • september

Schrijf je hier in voor het programma.

Ik beloof je dat je met, veel nieuwe inzichten en heel veel opluchting en vertrouwen uit de training komt! Het wordt heel mooi en ben dankbaar om deze weg met jou en de anderen te mogen gaan. Want het is mij al lang duidelijk, emoties begrijpen, doorvoelen en delen met gelijkgestemde is een bron van energie, vreugde en evenwicht.

Als je je herkent in het volgende, is dit echt iets voor jou!

 • Je vindt het belangrijk dat jouw kind helemaal tot bloei komt, maar weet  soms niet meer hoe je het beste op je kind kunt reageren.
 • Je neemt je voor het anders te doen en merkt aan het eind van de dag dat dit tot je frustratie niet gelukt is en vraagt je af : “ ja maar hoe dan?”
 • Het gaat goed met je. Het plaatje klopt en toch heb je emoties die je ondermijnen en waar je geen raad mee weet. Emoties en gedachten die je zelf niet kan verklaren. Zelfafwijzing, onrust, angst, irritatie, niet te stoppen behulpzaamheid, niet verbonden zijn. Je weet dat het anders kan en dat nu het moment is.
 • Je zou graag met anderen het echte verhaal over jou en je gezin delen. Mensen die bij je passen en waarmee je de diepte in kan gaan. Ja, net zulke leukerds als jij.
 • Je verlangt ernaar voluit te leven. Je bent geïnteresseerd in ontwikkeling maar merkt dat het je nog niet lukt je verlangens en ideeën om te zetten in je dagelijks leven.
 • Je kan het allemaal wel alleen aan maar beseft ook dat je het nu anders wilt en daarvoor steun wilt krijgen.

 

 

Wat zijn de kosten?

De waarde is € 187,- Tijdelijke aanbieding, omdat het zo heerlijk is om te weten dat jij echt geholpen bent met deze inzichten, is € 97,-

Wat we gaan leren is toepasbaar op al jouw relaties. Dus niet alleen de relatie met je kind verbetert. Maar ook die met jezelf, je partner en alle anderen. Simpelweg omdat je ervaart hoe je brein en emoties werken.

Hoe werkt ons brein?

Je begrijpt hoe het komt dat je in nare gevoelens terechtkomt en hoe je daaruit kan komen.

Spanning

 

Je ervaart dat je niet bang hoeft te zijn voor spanning en angst en leert achter dit gevoel te kijken zodat stress zijn functie verliest.

Ik ben niet goed genoeg

 

Deze gevoelens ga je zien voor wat ze zijn. Een illusie.

Altijd maar je best doen

 

Je ontdekt de oorzaak van dit jezelf uitputtende gedrag zodat je ermee kunt stoppen.

Boos zijnJe onderzoekt welke waarheid achter je boosheid zit en dit maakt dat je meer vanuit kracht leert handelen.

Weinig voelen

Door je eigen behoefte opnieuw te leren kennen gaat je energie en gevoel weer stromen.

Hoe kan dit de problemen van mijn kind oplossen of verzachten?


Je hebt nu de mogelijkheid anders op je kind te reageren dan dat je vanuit de hierboven benoemde  aangeleerde strategie gewend was. Dit maakt dat je jezelf en je kind meer ruimte geeft. Dat geeft jouw meer rust en je kind zal daar ook rustiger van worden. Je ziet beter wat je kind nodig heeft om te groeien.  Dit geef je vanuit een open hart.

Mijn proces gaat door . Doe je mee? 

Al voor de geboorte van ons eerste kind wilde ik het allemaal zo goed doen. Heel goed wist ik wat ik wilde en niet wilde. Met vertedering denk ik terug aan mijn ideeën  : natuurlijk bevallen, gezonde voeding, opvoeding vanuit mijn hart. Je herkent het vast wel. Dat ik soms niets voelde en vrij strak was, daar was ik niet op voorbereid.  Ook niet op eenzaamheid, irritatie, faal en schuldgevoelens.

 

Waarschijnlijk heb je ,net als ik, al veel geprobeerd.

 

Duurzaam destructieve patronen omzetten bleek niet zo makkelijk.

De “ ja maar hoe dan?” vraag heeft mij altijd beziggehouden.

Ik weet nu wat werkelijk werkt en deel dit heel graag met jou. 

 

 

 

Denk je dat deze training iets voor jou is? 

Meld je dan aan door je contactgegevens achter te laten en het contactformulier in te vullen! Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Sluit Menu