INEKE GROENENDIJK

Ik ben Ineke Groenendijk. opgeleid en gewerkt als Leerkracht, trainer, coach en gezinsbegeleider.

Zowel professioneel als privé heb ik altijd gezocht naar oplossingen voor beladen situaties en emoties. Opgegroeid in een gezin waar de sfeer zeer onveilig was besefte ik al op jonge leeftijd dat ik anders wilde leven. Vanuit een diep verlangen naar werkelijke verbondenheid ben ik vastberaden een uitweg uit mijn beklemming gaan zoeken. Ik kocht en las veel boeken, ging opnieuw studeren, volgde meditatie retraites, ging naar India en volgde daar in de Ashram therapie groepen, zocht verschillende keren hulp bij een therapeut. Studeerde weer verder, Leerde veel en kon dat goed toepassen. Maar na verloop van tijd kwam de neerslachtigheid en de eenzaamheid altijd weer terug.

In 2007 , toen ik eigenlijk niets meer wilde lezen of doen vanuit de wanhoop dat toch niets hielp, las ik De herontdekking van het ware zelf van Ingeborg Bosch. Hierin stond precies wat ik ervaarde en de methode om uit de pijn te komen klonk heel geloofwaardig. Ik ging in PRI therapie en leerde stap voor stap een methode die ik tot op de dag van vandaag toepas.

Misschien is het feit dat ik mijzelf als kind heb moeten verdoven om in de snijdende spanning te leven wel het grootste verlies geweest. Dit doorbreken heeft mij mijn eigen leven en de echte liefde voor mijn man en kinderen teruggegeven. Niet altijd een makkelijke, maar wel begaanbare weg.

Sinds 2016 werk ik volgens het PRI gedachtegoed. Ik ben erg enthousiast over wat deze methode betekent voor mijzelf en mijn klanten. Op dit moment heb ik de level one PRI course afgerond.

Ik ben extra betrokken bij ouders omdat oude gevoelens tot uiting komen in het ouderschap. Er is nog te weinig kennis over de manier waarop dit werkt. Toegang hebben tot de kwetsuren ( die we allemaal hebben) uit de eigen kindertijd schept de beste voorwaarde om kinderen en ieder ander met respect en begrip tegemoet te treden. En dat is waar ik altijd naar streef. En dat is ook wat iedere ouder wil. Het goed hebben met zijn kind. Hoe geweldig dat dit nu concreet haalbaar is. Het is soms een pittig proces maar de resultaten zijn direct merkbaar in je gezin.

Sluit Menu