KLANTERVARINGEN

“Ik heb je leren kennen toen we beiden de Practitioner Level 1 course van PRI volgden.

Er zijn veel zaken in mijn leven die mij veel meer moeite en energie kosten dan nodig. Ik wil leven zonder de angst, boosheid en gedeprimeerde gevoelens die ik regelmatig ervaar.

Ik had al heel wat handvatten om hier mee om te gaan, , maar samen kijken we naar de gemene deler, naar mijn oude pijn domeinen. Ik besef hoezeer de angst mij de hele (werk)dag in zijn greep houdt. En dat is al een hele gewaarwording op zich: hoe ik eigenlijk de hele dag door mijn vroege verleden zit te projecteren op het heden. Hoe erg dat eigenlijk is en hoeveel energie dat vraagt van mijn lichaam. En hoe beschikbaar ben ik dan ’s avonds nog voor mijn gezin? Dit proces ontrafel ik nu met jou. Ik heb er vertrouwen in dat ik steeds meer vanuit inzicht wat er met mij gebeurt, de werkelijkheid kan gaan zien en dat alles op zijn plek valt.

 

Ik merk dat ik een vriendelijker mens wordt, ik kan milder naar andere mensen kijken.

Je bent bekwaam, prettig, vriendelijk, aanspreekbaar en een goede gids op de momenten dat ik er niet zelf uitkom.”

 

Y.Z.

  “Toen Ineke omschreef vanuit welke visie zij werkte raakte dit bij mij een snaar en wist ik dat deze methode voor mij een meerwaarde kon hebben.

Ik heb de neiging om niet de rust te nemen die nodig is om van een afstand te kijken naar een situatie. Daardoor maak ik onbewust telkens dezelfde keuzes in mijn reacties naar de kinderen toe. Ik voel dat er iets niet lekker loopt, maar dender daar overheen. Zelfdiscipline om te pauzeren en reflecteren heb ik dan niet. Door het vragen om hulp kon ik concreet aan de slag om dat te veranderen en heb ik een stok achter de deur om er ook werkelijk verandering in te brengen.

 

Vooral onze oudste dochter is erg gevoelig en reageert op mijn ‘stemming’. Ik had vaak het gevoel dat ze expres niet luistert en mij negeert en dat maakte mij boos. Ik weet nu dat ik heftig reageer daarop omdat dat bij mij een gevoelige snaar raakt en kan daardoor dat gevoel meer bij mezelf houden. Zij sluit zich daardoor minder vaak af voor mij.

Ik kan nu beter mijn eigen emoties scheiden in iets dat bij mij hoort en iets dat bij de kinderen hoort. Ineke heeft een methode aangereikt waarmee ik dit beter zie en begrijp

 

Ik ken niemand die zo goed kan luisteren als Ineke. Ze ziet bepaalde dingen gebeuren bij mij en de kinderen die ik zelf niet zie, dat vind ik knap en prettig.  Zonder begeleiding had ik niet geweten dat mijn eigen emoties zo van invloed zijn op de manier waarop ik met mijn kinderen omga. Ik weet nu wat ik zelf kan doen om een goed contact met mijn kinderen te hebben. Het heeft mij rust en vertrouwen in mijn eigen kunnen als moeder gebracht.

Karien van Schaik

 

 

 

“Ik moest wel even een drempel over, het is niet niets om te moeten bekennen dat je er regelmatig niet uitkomt met je

kind of stiefkinderen. Toen ik steeds meer merkte dat mijn gemoedstoestand invloed had op mijn (stief)kinderen heb ik

een afspraak gemaakt. Ik ben nu meer ontspannen en durf aan de kinderen te vertellen wat er in mij gebeurd,

bijvoorbeeld dat ik moe of boos ben. Daardoor ben ik meer benaderbaar en minder vaak boos.

 

Door het beter contact met

mijn gevoel ervaar ik meer rust,zelfvertrouwen en mag ik er meer zijn in al zijn facetten. Heel wat anders dan de

insta waardige kant die we zo graag laten zien. Ik heb een methode geleerd die de rest van mijn leven helpt bij het

oplossen van lastige situaties in mijn gezin en daarbuiten.

 

Wat ik meer en meer in onze sessies waardeer is de mate waarin jij op jouw eigen gevoel vertrouwd ten opzichte van mij en mij daardoor precies aanreikt wat nodig is.”

Karin Kasius

"Tijdens de Skype-doorbraaksessie, gaf Ineke op een gestructureerde, duidelijke wijze uitleg over PRI. Bij het bespreken van een voorbeeld uit mijn dagelijks leven, stelt ze heel duidelijke vragen, waardoor je aan het denken wordt gezet over je eigen handelen en gevoelens en kan je die beter scheiden van de situatie zelf. De combinatie van de uitleg van PRI en het bespreken van het praktische voorbeeld, geeft genoeg stof om over na te denken en zorgde er bij mij voor dat ik gelijk al met meer compassie naar de situatie kon kijken."
Marleen
" Ik heb Ineke gebeld omdat ik niet kon omgaan met conflicten en het erg moeilijk vond om grenzen aan te geven. Door de gesprekken kwam ik erachter dat het niet ging om een gebrek aan assertiviteit. Regelmatig had ik het gevoel mijzelf kwijt te zijn. Hierdoor wist ik niet hoe ik moest handelen. Klapte ik vaak dicht en deed ik niets. Nu weet ik waar dit gedrag mee te maken heeft en welke pijnlijke ervaringen zij afdekken. Inmiddels hebben we de gesprekken afgesloten en weet ik wanneer ik weer het gevoel heb mijzelf te verliezen wat ik kan doen om toch vanuit mijn eigen grenzen en gevoel te handelen"
Jessica
" Wij hebben hartstikke veel aan de coaching gehad. Onze relatie is zo enorm verbetert. Ik ga nog wel eens de fout in maar wij weten nu hoe het zit. Als ik nu onredelijk ben weet ik wat er bij mij speelt en leg ik de schuld niet meer bij mijn kinderen neer. Het heeft de relatie met mijn kinderen gered. Ik gun het iedereen. "
Corrie

Betrouwbaarheid en integriteit zijn eigenschappen die Ineke sieren.
Ik ken Ineke goed, we hebben een aantal jaren intensief en plezierig samenwerkt rondom gezinnen.
Wat ik heel mooi vind bij Ineke is dat ze zuiver kan luisteren. Dit doet ze op haar eigen unieke manier.
Ze hoort echt de kinderen, ziet waar het knelt en wat haar ze deskundig maakt is dat ze oordeel vrij (soms lastige onderwerpen) bespreekbaar kan maken. Dat maakt dat ze veiligheid en openheid creëert waar ruimte is voor verbinding en ontwikkeling.

 

Annalise Zweegman Sociaal team Gouda/ASVZ

Sluit Menu