Gevoel ervaren

 

De weg uit belemmerende emoties is erin gaan.

 

Voelen is niet altijd makkelijk. Er is in ons een mechanisme dat zegt ; “weg van de pijn “.

Deze korte oefening kan je in 6 minuten in contact brengen met het gevoel wat op dit moment in je leeft. Ik noem in de inleiding PRI en PMA  als verklaringsmodellen voor het mechanisme dat zorgt voor niet voelen. Niet iedereen is getraind in voelen. Soms hebben we al vroeg in ons leven het vermogen tot voelen weggegeven. We hebben allemaal gevoel, ook degene die de overtuiging hebben dat zij nu eenmaal nuchter zijn. Doe deze oefening wanneer je merkt dat het lastig is om bij je gevoel te komen. Niet ervaren gevoelens brengen onrust of  een down gevoel met zich mee. Geniet van deze ontmoeting met jezelf en ervaar de opluchting en rust die ontstaat wanneer je contact maakt met je innerlijk.

 

 

 

volg mijn stem en ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van belemmerende emoties.

En opeens voel je je naar. Regelmatig hoor ik dat het zoveel makkelijker is om te voelen wat je in een situatie zo raakt als je daarin door mij begeleid wordt.
Dat kan ook gelden voor mensen die al gewend zijn om gevoel te voelen. Nu wil je niet altijd naar iemand toe om je beter te voelen. Met dit geluidbestand waarin je mijn stem volgt, Kun je zelf aan de slag. Vanuit  de situatie die nu ergens onprettig voor je is kom je via het verleden weer in het NU . Het nu  zoals het echt is. Meestal veel luchtiger dan dat je tot nu toe ervaren hebt. En als je  ervaart dat je gevoelens en gedachten toch vast blijven zitten in beperkende overtuigingen, ben ik er om je te leren hoe jij je stralende zelf kunt ervaren die je allang bent. Neem ruim een kwartier de tijd  en zorg dat je in een rustige omgeving bent waar je echt even alleen voor jezelf hoeft te zorgen. Het is behulpzaam om de opgedane ervaring op te schrijven. ( Zelf ben ik dol op mooie schriften.)  Zo behoud je de inzichten beter en kan je steeds makkelijker uit lastige gevoelens komen.
Sluit Menu